Грандіозний теніс: як створювалися костюми для «Суперників»

ПОДЕЛИТЬСЯ
Історії образів в одному з найстильніших фільмів року
ПОДЕЛИТЬСЯ

На початку травня в український прокат вийшла спортивна комедія «Суперники». Новий фільм режисера Луки Гуаданьїно вже зібрав чимало титулів: найсексуальніший, найзахопливіший та, звісно, найстильніший у 2024 році. У центрі його сюжету — ексзірка тенісу й тренерка Таші Дункан (Зендея). А також — її чоловік Арт Дональдсон (Майк Фейст), який завдяки дружині став всесвітньо відомим чемпіоном, і його майбутній суперник на корті, у минулому найкращий друг, а також колишній хлопець Таші Патрік Цвейг (Джош О’Коннор). 

Костюми для стрічки, в якій розгортається захоплива й пристрасна драма на корті, розробив не менш знаковий дизайнер. Ним став креативний директор Loewe та J.W Anderson Джонатан Андерсон, одна з найавторитетніших постатей у сучасній моді. Як створювалися костюми для «Суперників» та що вони говорять про самих головних героїв — розповідає L’Officiel Online.

Вбрання персонажів — це їхня сутність

«Я фанатію від моди, і хтось, хто дійсно “розгойдує” світ моди, — це Джонатан Андерсон», — говорив режисер «Суперників» Лука Гуаданьїно. Успішний дует дизайнера й кінематографіста вже готується до другої колаборації — фільму «Квір» (Queer). Головну роль у ньому виконає зірка франшизи «Джеймс Бонд» Деніел Крейґ. 

Що ж до комедії «Суперники», то костюми в ній стали відображенням характеру й життя персонажів. «Моя початкова відправна точка в одязі — це, зрештою, створення персонажа», — сказав Джонатан Андерсон про розробку костюмів для фільму. «Ви повинні як би проникнути в мислення цієї живої людини». За словами дизайнера, одяг у «Суперниках» мав виглядати повсякденно, реалістично та властивим світові тенісу, а не безпосередньо як «дизайн костюмів»

Таші Дункан як втілення успіху

В одній зі сцен фільму Патрік Цвейг у виконанні Джоша О’Коннора промовляє, передбачаючи майбутнє героїні Зендеї: «Таші Дункан збирається зробити цілу сім'ю мільйонерами. У неї буде модна лінія й фундація». Тож, за словами дизайнера Джонатана Андерсона, з цією персонажкою вони спиралися на «ідею успіху». Так, дорогий і класичний одяг Таші Дункан втілював її ролі в житті й те, що вони репрезентують. Вона сильна бізнесвумен, тренерка та дружина. Героїня носить із собою шкіряні сумки Loewe, зокрема бестселер Flamenco, еспадрильї Chanel і ювелірні прикраси Cartier.

Глядачі мають також змогу побачити 18-річну Таші Дункан, майбутнє якої обіцяє бути успішним. На юніорському матчі вона з'являється в білій сукні Adidas, а на вечірці після перемоги — в жакардовій синій сукні з чорним тюлем, привертаючи увагу одночасно Патріка Цвейга й Арта Дональдсона.

Патрік як хаотичний багатій і простуватий Арт

Хоч його образи зухвалі й хаотичні, Патрік Цвейг (Джош О’Коннор) покликаний втілювати багатство. Він обирає спокусливі бігові шорти, транслюючи свою природну сексуальність, щільні вітровки й загалом невимушені образи. Виходець із багатої сім’ї, Патрік Цвейг навіть із погано підібраним одягом має хороший вигляд.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений Challengers Movie (@challengersmovie)

 

«Це зарозумілість щодо досконалості», — водночас говорить про образи Арта Дональдсона (Майк Фейст) Джонатан Андерсон. А втім, тенісист і чоловік Таші Дункан бажає відповідати ідеалу своєї партнерки, тож із часом починає вдягатися більш «гідно». «Арт є всім, чим ви хочете, щоб він був»,  — розповів Джонатан Андерсон в одному з інтерв'ю. «Якщо він хоче бути Adidas, він буде Adidas, якщо Uniqlo, він буде Uniqlo».

Футболка I TOLD YA 

 
 
 
Ver esta publicação no Instagram
 
 
 

Uma publicação partilhada por Nineties Anxiety (@90sanxiety)

У фільмі лише два персонажі — Патрік Цвейг і Таші Дункан — носять віральну футболку від Loewe з написом I TOLD YA. Виникнення цієї речі пов'язано з Джоном Кеннеді-молодшим, сином експрезидента США. Він з’явився у цій футболці під час гри в фрисбі зі своєю німецькою вівчаркою Вольфом. Слова I TOLD YA — це також відсилання до інавгурації Джона Кеннеді 1961-го, коли його прихильники носили значки з цим слоганом. Саме невимушений, навіть байдужий, стиль сина американського президента надихнув Джонатана Андерсона на створення одягу для персонажа Патріка Цвейга. 

Читайте також: 5 нових серіалів травня, які варто додати у watch list.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).